MENU

Przystawki zimne

1. Tatar ze świeżego łososia, kapary, cebula, ogórki, sos tatarski, pieczywo – 35zł

2. Tatar z polędwicy wołowej i jajko, bagietka – 32zł

3. Śledzie w śmietanie, jabłka, cebula, szczypior, rzodkiewka, pieczywo – 19zł

4. Sałata mieszana – 17zł

5. Sałata z oryginalną fetą grecką, bagietka – 20zł

6. Sałata z kurczakiem 20zł

Przystawki ciepłe

7. Grzanki z pomidorami, czosnkiem i bazylią – 16zł

8. Liście szpinaku na ostro, z czosnkiem i orzechami, grzanki – 22zł

9. Ręcznie wyrabiany zielony makaron z owocami morza – 26zł

10. Domowe tagliatelle szpinakowe z kurkami – 26zł

11. Tortellini zapiekane z pomidorami, boczkiem i mozarellą – 26zł

12. Pasta carbonara – 17zł

13. Pasta aglio olio – 17zł

14. Pierogi z mięsem – 23zł

15. Pierogi ruskie – 19zł

Zupy

16. Rosół domowy – 13zł

17. Zupa pomidorowa z lanym makaronem – 13zł

18. Zupa podgrzybkowa, bagietka – 13zł

19. Zupa rybna z kawałkamki ryb morskich, bagietka – 19zł

20. Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – 13zł

Dania rybne

21. Dorsz od Rybaków, grube frytki, warzywa, surówki – 32zł

22. Dorsz z woka, biały ryż, warzywa orientalne – 34zł

23. Dorsz Villa Winiarnia – zapiekany z sosem prowansalskim, na puree z ziemniaków i jabłek, szparagi na maśle i winie, surówki – 32zł

24. Świeży łosoś z pieca, na ravioli z borowikami, sałata – 35zł

25. Halibut pieczony podawany w woku, tagliatelle z muszlami, sałata – 34zł

Dania mięsne

26. Polędwica wołowa podawana na rozgrzanym platerze, grzyby, pomidorki, grube frytki – 70zł

27. Kaczka Villa Winiarnia na selerze i imbirze w miodzie, sałata – 42zł

28. Burger wołowy podawany w patelni, z pieczarkami, bazylią, sos na koniaku, pieczywo – 40zł

29. Pieczeń z szynki, puree z ziemniaków, buraczki zasmażane – 29zł

30. Polędwiczka siekana, z duszoną cebulą, ziemniaki, surówki – 35zł

31. Pierś po parysku, grube frytki, marchewka z groszkiem, surówki – 28zł

32. De vollay, puree z ziemniaków, mizeria – 28zł

33. Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta na krótko – 29zł

34. Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkami, ziemniaki, ogórki kiszone – 25zł

35. Kaszanka z pieca z cebulą,musztardą, pieczywem, kiszonymi ogórkami – 25zł

Desery

36. Lody maślane z gorącymi malinami – 13zł

37. Pascha z czekoladą – 13zł

Desery,koktajle,ciasta dnia